RWDM- Club NXT Voorbeschouwing

Na onze eerste drie punten van het jaar 2021 vorige week tegen Westerlo, staan we deze vrijdag om 20.00 uur tegenover Club Next, met als doel een tweede opeenvolgende overwinning te behalen. Met de karaktersterkte die we in de vorige wedstrijd hebben getoond, hopen we natuurlijk op een beheerste wedstrijd van begin tot eind.

Laatste confrontatie

In dit seizoen hebben we al twee keer tegen Club NXT gespeeld en elke keer met dezelfde score (2-0 gewonnen.

De laatste confrontatie tussen RWDM en Club NXT dateert van 1 november 2020. In de eerste momenten van deze wedstrijd openden de Bruggelingen bijna de score, maar dankzij Ruyssen werd de bal gelukkig in corner verlengd. Nangis reageerde even later maar de doelman reageerde alert. De eerste 20 minuten waren zeer intens waar beide ploegen grote kansen kregen om de score te openen. De match viel nadien stil en kwamen niet tot scoren.

Na de pauze opende RWDM de score na een goede omschakeling van de vleugel naar Nangis die Senakuku vond in het Brugse strafschopgebied. Ook al werd het doelpunt door de Proleague als een autogoal beschouwd, toch was het werk van deze Molenbeekse spelers in deze fase van de wedstrijd opmerkelijk. Aan het eind van de wedstrijd scoorde Rommens het tweede doelpunt vanaf de strafschopstip om de overwinning van RWDM te bezegelen.

 

Spelers om te volgen

Voor Molenbeek zullen Rocha en Nzuzi, beiden zitten aa vijf doelpunten in de competitie, goed in de gaten moeten houden. Zij waren ook de architecten van de overwinning van ons team op Westerlo afgelopen weekend, door beide doelpunten te scoren. Nangis zit momenteel aan twee assists en hoopt zijn prestaties te kunnen bevestigen in de volgende wedstrijden.

Wat de tegenstander betreft, moeten we natuurlijk op onze hoede zijn voor al hun spitsen, maar vooral voor Daniel Perez. Deze Venezolaanse aanvaller, overgekomen deze winter van Metropolitanos FC, is een groot talent dat uitstekende statistieken kan voorleggen in zijn jonge carrière (6 doelpunten en één assist op negen wedstrijden in 2020).

Wedstrijdvorm

De twee ploegen die deze vrijdag tegenover elkaar staan, hebben enigszins parallelle prestaties geleverd. In de laatste vijf wedstrijden heeft RWDM er drie gewonnen, terwijl Club NXT er vijf op rij heeft verloren. De laatste tegen Deinze eindigde in een zware nederlaag (4-0).

 

 

Prognoses van de toekomstige wedstrijd met Thierry Berghmans, RWDM keeperstrainer :

  • Wat zijn je indrukken na het team gecoacht te hebben in de vorige overwinning tegen Club NXT?

Ik coachte het team door omstandigheden omdat de rest van de staff in die tijd positief was op Covid. Ik had twee petten op, want ik was hoofdcoach en keeperstrainer tegelijk. Het was een nieuwe ervaring en het was een zeer leuke ervaring om mee te maken, vooral dankzij de overwinning »

  • Hoe heb je je voorbereid op de wedstrijd van aanstaande vrijdag en wat vind je van Club NXT?

Ik maak nog steeds deel uit van de staff, maar inmiddels heb ik mijn rol als keeperstrainer weer opgepakt. De hoofdtrainer en de assistenten zijn druk bezig met de voorbereiding van deze wedstrijd met sereniteit, nederigheid en met de wil om de drie punten te pakken. Club NXT is een jong team met veel kwaliteit en we zullen proberen om de prestatie van vorige week tegen Westerlo te bevestigen. »

Update+blessures :

Maximun Electeur (verstuiking) nog steeds niet selecteerbaar

Clément Fabre (geopereerd) zal niet op het wedstrijdformulier staan.

Cedric Yambéré is niet inzetbaar, maar hij is fit voor de wedstrijd van woensdag tegen Seraing.

Reian Meddour, schouderkwetsuur

 

Andere wedstrijden

Zaterdag 27/02/ 20.30 uur: Union Saint Gilloise- Lommel SK

Zondag 28/02/ 15.45 uur: Lierse Kempenzonen- RFC Seraing

Zondag 28/02 19:45: KVC Westerlo-KMSK Deinze

Gepost op 25-02-2021 om 17:24
door RWDM

Partners

LadbrokesCarrosserie VannerumNissanWoutim Paintworks

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief