Op een positieve noot eindigen

Voor onze laatste wedstrijd van het seizoen namen onze spelers het op tegen Lierse K, de op één na laatste in de reeks. Na de overwinning tegen Club NXT op de openingswedstrijd van het seizoen, sluiten we nu ook positief af met drie doelpunten en een clean sheet. Een geslaagd debuut in D1B !

Na een historisch seizoen, met een promotie naar D1B, was het belangrijk deze zondag op de mooiste manier af te sluiten. Het is een speciaal seizoen geweest waarin we goede en minder goede prestaties hebben afgewisseld. Zondag tegen Lierse wonnen we verdiend, waarmee we een einde maakten aan de slappe periode in de laatste wedstrijden.

De eerste tien minuten van de wedstrijd was een studieronde voor beide ploegen. Ribeiro zorgt voor het eerste gevaar door zijn tegenstander mooi uit te schakelen, maar zijn schot rol net naast het doel van Brughmans. Nzuzi mist op zijn beurt het kader, na een knappe aanvallende actie van Ephestion. Bij de derde kans is het uiteindelijk raak. Nangis wordt helemaal vergeten op zijn linkerflank en brengt ons met een strak schot op voorsprong (1-0). De speler uit Guadeloupe scoort zo zijn eerste doelpunt in deze competitie.
Na een kort gespeelde vrij trap, probeert Ephestion van op afstand, maar zijn schot raakt de lat. Het slechte nieuws van de eerste helft kwam er van Nzuzi, die het veld moest verlaten door blessure. Hij werd vervangen door Terki. Net voor de pauze, krijgen we nog één goede kans. Claes probeerde Ephestion te vinden aan de verste paal, maar zijn schot verrast bijna de Lierse doelman Brughmans. De 22 spelers gaan rusten met een kleine voorsprong voor de Molenbeekaren. De eerste helft hadden we volledig onder controle, waarin Lierse voor weinig gevaar kon zorgen.

We starten de tweede helft meteen stevig. Ribeiro toont even zijn technisch bagage en vindt vervolgens Claes in het strafschopgebied die de bal in doel verlengt.(0-2). Een knappe molenbeekse actie! Claes had de voorsprong een paar minuten later kunnen vergroten, maar in een één-op-één met Brughmans nam Glenn de verkeerde beslissing en schoot op de doelman. Iets later kan Nangis nogmaals op zijn linkerflank doorzetten. Met zijn schot-voorzet verrast hij bijna Brughmans en spat zijn schot op de paal uit. De intensiteit van de wedstrijd nam geleidelijk af en Ribeiro werd vervangen door Lavie.

Lierse nam het balbezit over en kreeg enkele kleine mogelijkheden. Van Der Verken had de beste kans om te scoren, maar zijn schot waait over doel. Iets later had Cauwenberg had ook pech in zijn afwerking. Ons team wachtte geduldig af en gingen op de counter spelen. Molenbeek kreeg uiteindelijk nog een corner in de slotfase Op de afvallende bal, kan Le Joncour uiteindelijk het derde en laatste doelpunt scoren.(0-3). Nu is het tijd om de balans op te maken van het (speciaal) seizoen.

Samenstelling van beide elftallen:

Lierse: Brughmans, Van Genechten (72e Cauwenberg), Gillekens, Bitsindou, Laes, Swinnen, Van Landschoot, Janssen (64e Van der Veken), Troonbeeckx (56e Smolders), Limbombe (56e Placca), Vermeiren (72e Samyn).

RWDM: De Bie, Libert, Ruyssen, Le Joncour, Van Den Bogaert, Claes, Rommens, Ribeiro (70e Lavie), Nangis (88e Degryse), Nzuzi (43e Terki), Ephestion.

Gele kaarten: Rommens, Cauwenberg.

De doelpunten: 23e Nangis (0-1), 53e Claes (0-2), 86e Le Joncour (0-3).