INTERVIEW THEO DEFOURNY

Zijn keuzes, zijn reünie met Thierry Berghmans, zijn ambities, Théo Defourny geeft wat tekst en uitleg bij zijn overstap !

Théo Defourny, die actief was bij Eupen in D1A, heeft een 3-jarig contrat getekend bij de club met de 4 magische letters. Théo geeft ons wat meer info over zijn keuze en over zijn hereniging met een zekere keeperstrainer,Thierry Berghmans.

 

Theo, hoe ben je bij RWDM terechtgekomen?

“Thierry Berghmans belde me op om te informeren hoe het met me ging. We hebben gepraat en hij vroeg me of ik geen interesse had om bij RWDM te komen spelen. We zijn uiteindelijk tot een overeenkomst gekomen met Eupen.”

 Wat sprak je aan in het project?

“RWDM is een historische club en het bestuur wil werken op lange termijn, met als bewijs het driejarig contract dat ze me aanboden hebben. Het is alleszins een blijk van vertrouwen en dat apprecieer ik.”

Behoorde een verblijf bij Eupen in D1A niet meer tot de mogelijkheden?

“Een vertrek was niet gepland, maar toen kwam deze opportuniteit en die heb ik met beide handen gegrepen.”

Wat verwacht je van dit seizoen?

“Dat we goed voor de dag komen. Dat we als team kunnen groeien en persoonlijk goed te presteren zodat we als team goede resultaten kunnen behalen. Het kampioenschap is zo speciaal dat het moeilijk is om een cijfermatig doel vast te stellen, maar we willen er het maximum uit halen zodat we aan het eind van het seizoen geen spijt hebben.

Je hebt al eerder in deze competitie gespeeld, is het veel veranderd?

“Er zijn heel wat clubs veranderd in vergelijking met mijn seizoen bij Lokeren en dat in Tubeke. Zelfs al ken ik de competitie, het blijft een ontdekking en ik kan niet wachten om eraan te beginnen. Het zal een open competitie zijn, dat is goed voor ons.

De Bie en Alavoine zijn jonge keepers, hoe gaat de samenwerking verlopen?

“Ik ben iemand die mijn teamgenoten zoveel mogelijk probeert te helpen, zeker als het gaat om keepers, die een kleine familie in een team zijn. Het maakt niet uit wie van ons start in doel, het is belangrijk om elkaar te helpen en op te peppen. Dat is de beste manier om iedereen progressie te laten maken.”

En dan ontmoet je opnieuw Thierry Berghmans, die je al kende van je tijd bij Tubeke.

“Thierry is een coach met wie ik vanaf de eerste training een klik had. We zijn elkaar nooit echt uit het oog verloren, we bellen elkaar regelmatig en ik ben echt blij dat ik weer met hem kan samenwerken. Hij is iemand die ik als persoon en keeperstrainer enorm apprecieer. Zijn aanwezigheid woog zwaar in mijn beslissing.”

Wat zijn je verwachtingen van het molenbeekse publiek?

Ik heb veel goede dingen gehoord van de fans en ik kijk ernaar uit om in het Machtens Stadion te spelen en de geweldige sfeer daar te ervaren.

Gepost op 13-07-2021 om 16:00
door RWDM

Partners

Golden Palace Woutim PaintworksFacebankDesjoyaux PiscinesLiften Tadal

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief