INTERVIEW LEONARDO ROCHA

“Ik zou graag nog een laatste officiële wedstrijd spelen voor het einde van het seizoen. Dat zou mooi zijn. “

Rocha kwam deze winter op huurbasis over van Eupen en heeft er een meer dan behoorlijke seizoenshelft achter de rug. Met 7 doelpunten in D1B  is hij momenteel, samen met Nzuzi, topschutter binnen onze club. De Braziliaanse aanvaller hoopt zijn vorm terug te vinden en nog dit seizoen een meerwaarde te kunnen zijn. Momenteel wordt hij op de kant gehouden door een blindedarmontsteking. We laten het woord aan hem over.

Voor we met dit interview beginnen, kan je ons geruststellen dat je het goed stelt?

Ik ben in orde, godzijdank. Het ergste is voorbij en kan me nu focussen op mijn herstel. Ik ben in goede gezondheid dus ik word weer volledig de oude.

 Kan je ons concreet uitleggen wat er is gebeurd? 

Ik had een buikvliesontsteking, vanwege mijn appendicitis die ontploft is. Ik moest dus meteen onder het mes.

Hoe heb je het beleefd? Ik herinner me dat je op dat moment van het seizoen bijna elke wedstrijd scoorde. 

Voor mijn laatste wedstrijd (tegen Deinze), voelde ik me onwel en had ik totaal geen honger. Ik denk dat op dat moment de blindedarmontsteking zich begon te manifesteren. Na de wedstrijd hadden we twee dagen vrij en op de tweede dag had ik hoge koorts. We dachten even dat covid was en dus onderging ik een test, maar die bleek negatief . De dag nadien werd ik midden in de nacht wakker met een ondraaglijke pijn in mijn maag. Ik zei tegen mijn vrouw dat we naar spoed moesten en dat er iets mis was. Ik bleef er vrij rustig onder, maar ik begreep niet echt wat er met me gebeurde. De dokters vertelden me dat we gelukkig op tijd in het ziekenhuis waren, anders had het fataal kunnen aflopen. Godzijdank is alles goed verlopen en kan ik vandaag weer aansluiten bij het team.

Hoe reageerden de andere teamleden na het horen van het nieuws? Ik veronderstel dat je enkele berichtjes hebt ontvangen?

Het hele team was een beetje verrast en geschokt nadat ze het nieuws in de ochtend vernamen. Zodra Michaël (Marcou) het nieuws aan de groep had verteld, stuurde iedereen me een bericht met de nodige steun. 

Wat heeft de coach je verteld?

De coach heeft me meteen gebeld na dat hij het nieuws vernam. Hij gaf me bemoedigende woorden mee omdat hij zelf al te maken heeft gehad met een blindedarmontsteking. Hij legde me uit dat ik me geen zorgen hoefde te maken en het niet moeilijk zal zijn om hiervan te herstellen, zoals dat vaak het geval kan zijn na een zware blessure. Hij zei me alleen voorzichtig te zijn en langzaam aan mijn vorm te werken.

In het algemeen, hoe evalueer je je seizoen tot nu toe? 

Mijn seizoen zit er bijna op. Ik moest het plezier in het voetballen terugvinden, in een groep zitten waar ze me vertrouwen en waar ik speelminuten zou krijgen. Na mijn blessure vorig jaar was dat alles wat ik nodig had en vandaag ik ben weer op mijn best in Molenbeek. Ik ben echt blij om hier te zijn. Individueel had ik een goed seizoen, maar ik kan uiteindelijk nog veel beter. Ook collectief kon het beter. In de toekomst zie ik RWDM wel in D1A, dat is zekerheid.

De stap terug naar D1B, hoe beleef je deze? 

Ik geniet ervan. Ik wist dat ik terug zou komen naar een divisie waar ik 2-3 jaar geleden veel goede tijden heb beleefd. En ik moest terugkomen, om deze club te helpen en mezelf weer te laten zien. 

Je bent in de winter aangekomen en hebt al 7 doelpunten gemaakt. Je bent momenteel de topscorer van het team, samen met Nzuzi. Dacht je voor je aankwam dat je zo belangrijk zou zijn voor het team? 

Ik geloof nog steeds in mijn kwaliteiten en ik weet dat als ik me 100% geef, ik heel belangrijk voor het team kan zijn. Op het einde was ik zeer beslissend, maar je moet blijven zoeken naar meer om progressie te boeken. 

Met wie kan je het beste opschieten hier in Molenbeek? 

Ik ben een heel open en sociaal persoon. Ik kan het met iedereen goed vinden. In staff heb ik een hele goede band  met Michaël (de Team-Manager). We hebben veel contact en hij is iemand waar ik heel close mee ben. Er zijn spelers die ik al kende en de anderen heb ik leren kennen. Het zijn uiteindelijk allemaal super collega’s.

Hoe zie je de wedstrijd van vrijdag tegen de NXT Club?

We hopen deze wedstrijd te winnen, ook al er niet meer te winnen dit seizoen. Het is een ideale manier om ons reeds voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Het zou geweldig zijn als  we het seizoen met een positieve reeks kunnen afsluiten.

Ga je nog spelen voor het einde van het seizoen? 

De beslissing ligt niet bij mij. Er zijn verschillende factoren die een rol spelen. We zullen zien hoe ik herstel, hoe ik train en hoe ik me voel. Ik zou graag nog een laatste officiële wedstrijd spelen voor het einde van het seizoen. Dat zou mooi zijn.

Wat zijn je doelstellingen voor de toekomst? 

Ik heb veel ambitie. Ik wil naar D1A, om mijn niveau en mijn kwaliteiten op een hoger niveau te laten zien. Nu is er nog niets beslist voor volgende seizoen. Ik denk dat het een beetje vroeg is om er over te praten. Ik focus me momenteel op het einde van het seizoen met RWDM en op mijn herstel. Aangezien ik nog steeds speler ben van Eupen, zullen we zien wat de toekomst brengt.

 

Gepost op 01-04-2021 om 16:10
door RWDM

Partners

Golden Palace Woutim PaintworksFacebankDesjoyaux PiscinesLiften Tadal

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief