INTERVIEW FRED STILMANT

Hallo, Fred,

Na bijna een jaar ben je weer Hoofd Coach. Hoe heb je de afgelopen 4 maanden ervaren?

Door mijn UEFA diploma heb ik een stap opzij moeten zetten maar voor mij primeert de club Molenbeek boven alles. Of het nu gaat om een post als T1, T2 of in een andere sportieve functie, ik moet me goed voelen op de plek waar ik werk en dat is het geval in molenbeek. Dit is een club met veel waarden waarin ik mezelf goed kan vinden. Vanaf nu heb ik wat meer verantwoordelijkheid als T1, maar voor mij verandert het niets aan de manier waarop ik met de spelersgroep werk. We zullen proberen te werken in alle sereniteit maar met de nodige ernst.

Een nieuwe coach staat meestal gelijk aan een nieuw spelsysteem. Wat zijn de accenten die je wilt opleggen ?

We mogen niet vergeten dat er ook veel goede dingen te noteren vielen. Ik denk dat de fans vooral nog met het laatste uur van de wedstrijd tegen Lommel SK in hun hoofd zitten terwijl we het zeer naar behoren deden gedurende de eerste 30 minuten. Ik ga niet het hele systeem op zijn kop zetten, want ik denk dat het goed heeft gewerkt, maar er zijn natuurlijk wel wat aanpassingen nodig.
Zoals de voorzitter zei tegen de groep, bevinden we ons niet in een crisissituatie. Ik denk dat we vóór Lommel en Union in een positieve spiraal zaten, maar verliezen is niet altijd gemakkelijk. Noch voor ons, noch voor de fans.

Verder wil ik ervoor zorgen dat de spelers niet naïef hoeven te spelen zoals in bepaalde wedstrijden. Het is belangrijk om de druk op de tegenstander te zetten maar ook door op bepaalde momenten een verdedigend blok te vormen. Dit is alleszins een groot werkpunt voor de volgende weken.

Tijdens deze maand december hebben we nog twee thuiswedstrijden: Deinze SK en Lierse K.
Wetende dat we thuis vrij sterk zijn, moeten we er alles aan doen om deze 2 wedstrijden te winnen zodat we Lierse onder ons in het klassement kunnen houden.

Op zondag spelen we thuis al tegen SK Deinze. Waarop ga je je de komende 4 dagen richten?

Ten eerste denk ik dat de spelers het spelplezier en vertrouwen opnieuw moeten terugvinden. Ik kan niet alles onthullen wat ik ga doen, anders kennen de tegenstanders mijn tactiek al (lacht). Maar ik zag spelers met een voorbeeldige mentaliteit vandaag op training. Veel strijdlust, agressiviteit en vooral goed spel.
De groep is solidair en dat is erg belangrijk voor mij, ondanks het feit dat sommige spelers niet genoeg speeltijd krijgen omdat er geen reservewedstrijdenmeer plaatsvinden.

We gaan er alleszins aan doen om verblijf in D1B te verlengen!

Je hebt ook reeds een T-shirt van de Molenbeek aan.

Ja inderdaad,Ik heb deze ontvangen van een supporter. Ik zal hem alvast dragen deze zondag. Hopelijk brengt hij ons geluk !


Bedankt Fred en succès !

Gepost op 02-12-2020 om 18:35
door RWDM

Partners

LadbrokesCarrosserie VannerumNissan

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief