“Het ontbrak ons aan kwaliteit en efficiëntie”

Voor onze voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen ontmoetten we deze vrijdag Club NXT, de laatste in de stand. We kwamen vroeg op voorsprong, maar Club kwam langszij via een strafschopsdoelpunt van De Cuyper.

Na de goede vriendschappelijke oefenpot tegen Antwerp vorige week, bereidde de ploeg zich op een ontspannen manier voor op de wedstrijd van deze vrijdag. “We hadden deze pauze nodig. We hebben ervan geprofiteerd om de batterijen op te laden en we zijn nu klaar voor de laatste vier wedstrijden van het seizoen“, liet onze coach zich tevreden uit voor de wedstrijd. Met drie overwinningen in evenveel wedstrijden tegen Club NXT, gingen we op zoek naar een 12 op 12, maar het bleek niet te mogen zijn. Beide ploegen delen de punten na negentig minuten.

Kleine verrassing in de opstelling van het team. Jonathan De Bie nam de plaats in van Anthony Sadin, die voor het eerst in een officiële wedstrijd in doel mocht plaats nemen. Libert, die tegen Seraing zijn 5 gele kaart van het seizoen kreeg, stond niet op het wedstrijdblad.

De wedstrijd begon heel goed. Ribeiro kreeg meteen een grote kans. De Braziliaan profiteerde van een aarzeling in de Brugse verdediging, maar hij slaagde er niet in de bal voorbij de doelman te plaatsen. Even laten komen we een tweede maal prikken. Op corner, kopt Van Den Bogaert de bal staalhard tegen de paal.  Na een kwartier kregen we opnieuw een gouden kans om de score te openen. Claes profiteert van de ruimte op de rechterflank en vindt Ribeiro in het strafschopgebied. Deze laatste schiet op doel maar er was een meesterlijke redding van Lammens nodig om de 0 op het scorebord te houden.

Na 30 minuten is het dan toch raak via Claes (1-0). Glenn, die in de laatste wedstrijd tegen Club NXT al twee keer had gescoord, bevestigde dat de Bruggelingen zijn favoriete slachtoffer van het seizoen is. Lavie kreeg enkele minuten later nog een grote kans op de 2-0, maar hij kruist zijn schot iets te veel. Het doelpunt valt uiteindelijk langs de andere kant. De Cuyper zet de strafschop om na een fout van Le Joncour (1-1). Een paar seconden voor de pauze komt Club NXT een twee keer dreigen. De Cuyper, de maker van het eerste doelpunt, mist het kader net.

De eerste vijftien minuten van de tweede helft waren in het voordeel van onze tegenstander. De Cuyper kwam opnieuw dicht bij een doelpunt. Met een afgeweken schot kon hij bijna onze doelman verrassen. Een beetje door elkaar geschud, hadden onze spelers moeite om zich opnieuw in de wedstrijd te knokken. Op het uur bracht onze coach Mpati, Nzuzi en Ephestion in het team.

In de 68e minuut, komt de Brugse keeper een beetje onzeker  uit zijn doel. Hij werkt de bal weg in de voeten van Claes die het van op afstand probeert. Helaas vliegt zijn schot net over doel. De Cuyper kreeg een kwartier voor tijd nog een kans, maar zijn schot was niet krachtig genoeg om onze doelman te verrassen. De wedstrijd eindigt op een gelijkspel.

Er staan nog drie wedstrijden op het programma van dit seizoen. De volgende wedstrijd is komende vrijdag op Westerlo (20.00 uur).

Samenstelling van de ploegen:

RWDM: De Bie, Ruyssen, Le Joncour, Dante (60e Mpati), Van Den Bogaert, Terki (78e Yagan) Rommens, Nangis, Claes, Ribeiro (Nzuzi), Lavie (60e Ephestion)

Club NXT: Lammens, Hautekiet (46e Van Rafelghem), De Roeve, Vanderbrempt, Vermant (46e Aelterman) Blomme, Audoor (81e Engels) Mbamba-Muanda, Mendy, De Cuyper, Van Den Keybus