Een ingewikkelde laatste thuiswedstrijd

Onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen gingen we ten onder tegen Lommel Sk, dat al na 8 minuten op voorsprong kwam.  Rommens en Nzuzi scoren voor onze thuisploeg, maar het was niet genoeg om de drie punten thuis te houden.

Onze jongen hadden echter revanche gevoelens voor de wedstrijd. Op 24 januari 2021, onder de besneeuwde hemel in het Soeverein Stadion, kwamen we met lege handen terug  na een perfecte eerste helft. Voor de rust legt  Nzuzi er twee in het mandje. De Franse spits herinnert zich die wedstrijd nog goed en beschouwt het als zijn referentie wedstrijd van het seizoen: “De laatste wedstrijd tegen Lommel voelde ik me goed en ik zei tegen mezelf dat niemand me kon stoppen“, liet hij in een interview op onze clubwebsite weten. Maar het slechte weer in de tweede helft van de wedstrijd speelde ons parten en gingen we volledig voor de bijl.

Deze zaterdag was het de laatste kans om het eerste punt te pakken tegen Lommel, maar gezien het spelbeeld kwamen we op geen enkel moment in aanmerking voor de drie punten. De wedstrijd begon slecht. Een slechte pass van De Bie en een overtreding van Van Den Bogaert in het strafschopgebied leidde meteen  tot een penalty. Kis zorgt met een schot in het midden van het doel voor het eerste Lommelse doelpunt (0-1). Het tweede doelpunt kwam er nog geen  vijf minuten na de openingstreffer in een vergelijkbaar scenario. Deze keer werd een Lommelse speler op de rand van het strafschopgebied onderuit gehaald. De vrije trap van Kis week af door de muur en De Bie werd voor de tweede keer van de avond geklopt (0-2).

Naarmate de wedstrijd vordert, komen we meer en meer in het spel zonder echt gevaarlijk te zijn. Er wordt meer pressing gezet en bal wordt in de ploeg gehouden. Iets later krijgen we wat we verdiende. Rommens zet de strafschop om, nadat Henkens een overtreding had begaan op Ephestion (2-1). Dit doelpunt gaf een boost aan het team en we komen meer en meer opzetten. Met zijn rug naar het doel, miste Nzuzi uiteindelijk de gelijkmaker. Maar de beste kans is nog voor Lommel. Zarouri komt de linkerkant opzetten en krult de bal in de rechterbovenhoek, maar De Bie houdt het leer uit doel. Bij de pauze was het balbezit grotendeels in ons voordeel (66%), maar dit leidde tot te weinig kansen.

De tweede helft begon op dezelfde manier als de eerste met een vroeg tegendoelpunt. Le Joncour devieert de bal in eigen doel en stelde onze tegenstanders in staat hun voorsprong te vergroten(1-3). Net toen Van Den Bogaert zijn teamgenoten in de verdediging vroeg om een tandje bij te steken, volgt het doelpunt. Na een prachtige individuele actie van Ephestion geeft hij de bal mee met Claes die de bal meteen voor doel legt. Een goede gevolgde Nzuzi trapt de bal voorbij de Lommelse doelman (2-3). Helaas  valt het volgende doelpunt aan de overkant en legt Zarouri de wedstrijd in een definitieve plooi (2-4). Het worden nog harde cijfers als Kevin Kis zijn 3de van de avond mag binnen leggen op strafschop(2-5).

Een zeer bittere nederlaag voor onze ploeg, die nog 1 wedstrijd (op Lierse K)  heeft om dit seizoen op een positieve noot af te sluiten.

Samenstelling beide elftallen :

RWDM: De Bie, Libert, Ruyssen (67e Dante), Le Joncour, Van Den Bogaert, Terki, Rommens, Claes (75e Ribeiro), Nangis (85e Degryse), Nzuzi (67e Lavie), Ephestion.

Lommel: Grimshaw, Verschueren, Lemoine, Kis, Vandersmissen, Henkens, Silva, Moreno, Zaroury (72e Boussouf), Ugalde (89e Kabongo), Kadiri (79e Saito).

Doelpunten : 7’ Kis (pen 0-1), 12’ Kis (0-2), 36’ Rommens (pen 1-2), 50’ Le Joncour (owngoal 1-3), 58’ Nzuzi (2-3), 63’ Zaroury (2-4), 94’ Kis (2-5).