Een hoopgevende wedstrijd tegen Antwerp

Geen officiële wedstrijd deze week dus tijd voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen R.Antwerp FC, momenteel tweede in het klassement in D1A. We kwamen eerst op achterstand om uiteindelijk terug tot scoren via Ivan Yagan, een leuke verrassing tegen een getalenteerd team.

Voor deze oefenwedstrijd besloot onze coach om met zijn typeploeg te starten, met uitzondering van De Bie, die Sadin verving tussen de doelpalen en Dequevy die opnieuw in de ploeg kwam. Libert en Nangis bleven aan de kant. De coach van de tegenpartij stelde ook een competitieve ploeg op met onder andere Boya, Gerkens, of Mbokani.

De wedstrijd begon schuchter. De bal werd rond gespeeld en beide teams wachtte het goede moment af. Onze eerste kans kwam op een vrije trap van Claes. Ruyssen volgde goed maar zijn kopbal belandde net naast de paal. Antwerp, 2de in de Jupiler Pro League, liet zijn eerste echte kans niet onbenut. Gerkens recupeerde de bal en Ampomah opende de score (1-0). De Bie redde ons iets iets van een dubbele achterstand door een gevaarlijke actie van Buta, die alleen in het strafschopgebied stond. De Bie kaatste de bal met zijn hand en benen tot in corner. Claes kreeg kort nadien nog een grote kans van afstand, maar de bal waait over. Uiteindelijk is het dan toch raak. Via een uitstekende voorzet van Dequevy kan Yagan de bordjes weer gelijk zetten (1-1). In de laatste minuut van de eerste helft, probeerde Ampomah met een lob van op afstand te verassen, maar De Bie reageerde attent.

De tweede helft was doelpuntloos, maar onze spelers gingen tot het uiterste om het de ploeg van Franky Vercauteren moeilijk te maken. Na een knappe actie van Claes vindt hij Yagan. Hij zet zijn verdediger op het keerde been maar zijn bal waait naast.
Royal Antwerp kreeg veel kansen om op voorsprong te komen, maar de kansen werden de nek omgewrongen. Met nog 20 minuten te gaan, bracht onze coach 7 wijzigingen door om enkele spelers speeltijd te gunnen : Senakuku, Walbrecq, Electeur, Sada, Boujouh, Meddour en Libert kwamen in de plaats van Mpati, Ruyssen, Lavie, Ribeiro, Le Joncour, Dequevy, Claes. De spelers die opkwamen lieten zich meteen zien. Net als Sada, een jong talent uit onze jeugd academie, en Walbrecq, kwamen we nog een paar keer zeer goed uit op de counter en maakte men het Antwerp nog knap lastig.
We mogen terugblikken op een mooi resultaat. Een perfecte voorbereiding op de volgende thuiswedstrijd tegen Club NXT.

Samenstelling van het team:

Antwerp: Butez, Buta, Boya, BatubinsikaVan Den Bosch, Nsimba, De Sart, Gerkens, Ampomah, Avenatti, Mbokani

RWDM: De Bie, Mpati, Ruyssen, Le Joncour, Van Den Bogaert, Danté, Claes, Ribeiro, Yagan, Lavie

Wissels: Senakuku, Walbrecq, Electeur, Sada, Boujouh, Meddour, Libert