De wereld van eSports, here we are!

De wereld van eSports neemt al jaren een steeds belangrijkere plaats in de hedendaagse samenleving, en daarom hebben we besloten om een samenwerking aan te gaan met een team dat onze kleuren met trots zal vertegenwoordigen op een Fifa 11 vs 11 kampioenschap tijdens het seizoen 2021-2022.

Kom meer te weten over de oprichters van het team (Benoit Delhasse (BenDLHSS) en Matthieu Sterpigny (xTwiiTs_) ) via het interview dat zij ons gaven.

Hoe voelt het om de RWDM te vertegenwoordigen?

“Het is iets speciaals om een professionele club te vertegenwoordigen. Vroeger hadden we onze eigen kleine eSports structuur. Nu is het een volledige andere wereld. We zijn trots om een club als RWDM te vertegenwoordigen, die gekend is in heel België.”

RWDM heeft een enorme fan aanhang, ben je klaar om met deze druk om te gaan?

“Momenteel zijn er nog niet veel mensen die onze wedstrijden op Twitch volgden, maar met de fans van RWDM weten we dat het aantal enorm zal vergroten. Er zal extra druk zijn, omdat we de club zo goed mogelijk willen vertegenwoordigen.”

Hoe ver willen jullie geraken in dit Esportfa kampioenschap?

“In het begin zullen we een volledig team moeten oprichten. Net als een echte voetbalclub, zitten we in een testperiode om dit team te creëren. We hebben al een basis , maar we zullen nieuwe spelers moeten aantrekken en elkaar moeten leren kennen vooraleer we het kampioenschap kunnen aanvatten. Het is een zware competitie en we kennen hem goed, want we hebben hem al gewonnen met andere spelers. Top vijf is ons minimum doel.”

Hoe bereid je je voor op een virtueel kampioenschap?

“Het is net hetzelfde als voor een voetbalteam. We moeten tactieken opstellen, iedereen moet zijn taken kennen want het collectief is van enorm belang. We moeten werken aan onze automatismen, maar ook aan de mentale weerbaarheid van de spelers. Het is een sport op zich, het enige verschil is dat wij een controller in onze handen hebben.”

Hoeveel uur speel jullie FIFA per week?

“Tussen de vier en acht uur, trainingen en wedstrijden inbegrepen, maar we spelen ook op andere games als ontspanning.”

Blijft het uiteindelijk een hobby?

“Het is vooral het competitieve aspect waar we van genieten. Die adrenaline die je controller in de hand laat trillen.”

Wat zijn de plannen met de RWDM?

Tijdens het seizoen zullen wij in het Edmond Machtens-stadion verschillende toernooien organiseren, toernooien met onze supporters waaraan zij kunnen deelnemen.

Wanneer kunnen we jullie prestaties bewonderen?

Het kampioenschap begint voor ons in oktober, we zien elkaar binnen enkele maanden !

Bedankt !

Bedankt voor het vertrouwen ! Tot ziens.

Gepost op 09-07-2021 om 12:22
door RWDM

Partners

Golden Palace Woutim PaintworksFacebankDesjoyaux PiscinesLiften Tadal

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief