De kogel is door de kerk : Haaland tekent voor 4 seizoenen bij RWDM

Het nieuws werd deze ochtend bekend gemaakt. Erling Braut Haaland is officieel de nieuwe aanwinst van onze club met de vier magische letters. Om 8 uur tekende hij zijn contract in het bijzijn van  Julien Gorius (de sportdirecteur) en Thierry Dailly (de voorzitter). Het Noorse wonderkind is erg blij en hoopt de harten van alle Molenbeekenaren te veroveren. 

Wat een geweldig nieuws voor onze club! Na het aanbod van de grootste Europese clubs te hebben afgewezen, heeft Haaland besloten zich in onze Tempel te vestigen. De Noor was zeer enthousiast over ons sportproject en aarzelde geen seconde om positief op onze verzoeken in te gaan. “RWDM is de grootste club in België. Deze club combineert passie, werklust en sportieve ambitie en is in alle opzichten bijzonder. Molenbeek is geweldig en een plezier om hier eindelijk te zijn,” zei hij op de persconferentie. 

De liefde van de Noor voor onze club is niet zo verwonderlijk. Een paar jaar geleden, toen hij nog voor Molde speelde, hield hij onze structuur nauwlettend in de gaten en keek hij wekelijks naar al onze wedstrijden. “De manier waarop Thierry Dailly deze club heeft overgenomen is ongelooflijk. Elke keer als ik naar de wedstrijden van het team keek, zat ik met kriebels in de buik. Je voelt een echte organisatie, opgebouwd rond ongelooflijke ambities”, geeft dit genie toe die nu onze kleuren zal proberen te schitteren. Het komt misschien als een verrassing, maar Haaland weet veel over de club ook al is hij pas 20 jaar oud. “RWDM heeft een aantal legendarische spelers gehad die voetbalgeschiedenis hebben geschreven. Zij hebben mij geïnspireerd en zijn nog steeds van invloed op de manier waarop ik voetbal zie. Mijn idool is en blijft Jacques Teugels. Veelzijdig en getalenteerd, Jacques is geweldig,” zegt hij met nauwelijks bedwongen emotie. 

Nu hij een van ons is, hoopt hij nauw spel automatismen te kweken met zijn teamgenoten om de tengenstander’s verdediging te doorbreken. Onze toekomstige tegenstanders, te beginnen met Club NXT, zijn gewaarschuwd.
ATTENTIE GEVAAR! De Noorse spits wil een aanvallend trio vormen met Nzuzi en Lavie. “Aan het eind van het seizoen hopen we de 30 doelpunten nog te bereiken. Het is niet onmogelijk. Voor Molenbeekenaren is  niets onmogelijk trouwens.” zegt hij met een scherpe blik richting de camera’s. 

Het zal heet worden tijdens de komende dagen. De komst van een speler van dit kaliber is genoeg om onze directe concurrenten zorgen te baren. We hebben hem kunnen overtuigen om met ons mee te doen, tot grote ontsteltenis van iedereen. Het is het bewijs dat er maar één club in België is die zo’n prestatie kan leveren. Wij zijn RWDM, de club met de vier magische letters. “A Legend never dies”. De nieuwe legende is Haaland.

 

Gepost op 01-04-2021 om 5:55
door RWDM

Partners

Woutim PaintworksLadbrokesDesjoyaux PiscinesJD CleaningGMS Group

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief