Club NXT- RWDM :  Een 2de helft puur op Claes(se)

Na de overwinning tegen Westerlo vorige week, nam onze ploeg het vrijdag op tegen de Brugse jongeren, met als doel voor de tweede keer op rij te winnen. Na een zwakke eerste helft, waarin NXT op voorsprong kwam, wisten we uiteindelijk toch te winnen op karakter. Speciale vermelding gaat naar Claes, die een dubbel scoorde en een XXL-performance neerzette.

De eerste minuten van de wedstrijd waren voor ons, zonder echt gevaarlijk te worden. Terwijl de Bruggelingen moeite hadden om de bal van hun helft te krijgen, probeerden onze spelers coördinatie en vlotheid in het spel te vinden. Vincent Euvrard, die voor zijn bank stond, spoorde zijn manschappen aan om meer inzet en scherpte te tonen.  “Speel sneller”, “speel eenvoudig”, “blijf niet statisch”, behoorden tot de woorden die de coach tot zijn kudde herhaalde. Zonder echte kansen te creëren, wisten onze spelers hun tegenstanders te bedwingen. Op het half uur voorkwam Ruyssen met een beheerste tackle vanaf de rand van het strafschopgebied dat de RWDM in de val werd gelokt door de tegenstander.

Omdat ons team minder gevaarlijk was, maakten de tegenstanders daar gebruik van om vertrouwen te winnen naarmate het einde van de eerste helft naderde. Als de Molenbeekse verdediging standhield, kwam het brugse elftal langzamerhand meer dreigen. In de 40e minuut wist Aelterman met een rake kopbal de score te openen voor Club Nxt (1-0). Beide teams gingen met die score terug naar de kleedkamers. Er was veel meer van onze kant nodig om te hopen dat we het Daknam stadion met tenminste een punt zouden verlaten.

In de rust voert Vincent Euvrard een wijziging door die de rest van de wedstrijd bepalen. Claes komt in de plaats van Ribeiro, die moeite had met zijn eerste titularisatie. Met deze verandering was de ambitie van de coach duidelijk: het team een directer en dynamischer spel laten spelen.

Terug op het veld zullen onze spelers een heel ander gezicht laten zien, zich bewust van de fouten die tijdens de eerste 45 minuten in het spel werden getoond. Met hun geest vol energie, motivatie, strijders- en overwinnaarsgeest zullen Sadins teamgenoten vastbesloten zijn de verloren tijd in te halen. Bij een goed genomen vrije trap van Rommens kopte Claes de bal binnen en herstelde zo meteen de stand (1-1). Meteen na de gelijkmaker steken we een tandje bij en gaan we voluit voor de overwinning. Rocha dacht even dat hij de held van de avond te worden toen hij door Claes op een presenteerblaadje werd bediend. Helaas ging het schot van de aanvaller net over de lat. De Brggelingen leken geïntimideerd en het zelfvertrouwen, dat hun sterkte was in de eerste helft, was weggesmolten als sneeuw voor de zon. Met veel inzet en methodiek kwam ons team uiteindelijk op voorsprong via Rocha, die een beslissende pass kreeg van Terki. (1-2). De overheersing van Molenbeek zal voortduren. De percussies van Nangis, gecombineerd met de spelvisie van Claes, zullen de tegenstander doen duizelen, totaal overrompeld door de gebeurtenissen. Claes, die vanaf het begin royaal was, scoorde in de 72e minuut een dubbelslag (1-3).

De pogingen van Club NXT om terug in het spel te komen hebben niets opgeleverd. Ons team hield vast aan de tweede opeenvolgende overwinning, ondanks een eerste helft die ontsierd werd door een gebrek aan bezieling in het spel. We kunnen nu met vertrouwen uitkijken naar de wedstrijd van aanstaande woensdag tegen Seraing. We lieten ons even schrikken maar uiteindelijk was het onze vier-letter-club die met een glimlach op het gezicht de drie punten vanuit Daknam terug meenam.

Samenstelling van het team

Club NXT: Lammens, De Roeve, Mbamba (46e Spileers), Hautekiet, Sabbe, Audoor, Fofana (87e Mondele), Hallaert (70e De Smet), Aelterman (87e Stevens), Ochieng, Vermant (73e Vanrafelghem).

RWDM: Sadin, Libert, Ruyssen, Le Joncour, Mpati, Terki (84e Yagan), Rommens, Nangis (79e Van Den Bogaert), Ribeiro Costa (46e Claes), Nzuzi (69e Efeze), Rocha (69e Lavie).

Doelpunten: 40e Aelterman (1-0), 48e Claes (1-1), 53e Rocha (1-2), 72e Claes (1-3).

Gele kaart: Libert, Ruyssen.

 Reacties na de wedstrijd:

Vincent Euvrard, RWDM T1

“In de rust heb ik de spelers simpelweg gevraagd om niet alleen hun individuele niveau te verhogen, maar ook en vooral hun collectieve niveau.  Dat hebben ze in de tweede helft gedaan en daar wil ik ze voor feliciteren. Nu gaan we ons al voorbereiden op de wedstrijd tegen seraing die woensdag plaatsvindt. »

Glenn Claes, dubbel tegen Club NXT

“Toen ik in de tweede helft het veld opkwam met veel zin en energie, deed ik mijn best om het team te helpen en dat heeft geloond. Ik scoorde vrijdag het eerste doelpunt uit mijn carrière met het hoofd en dat geeft me een goed gevoel, want in de vorige wedstrijd (tegen Westerlo) miste ik een grote kans. Ik heb deze week hard getraind om het goed te maken en het heeft zijn vruchten afgeworpen. Voor de volgende wedstrijd tegen Seraing moeten we zo snel mogelijk herstellen, geconcentreerd zijn, de wedstrijd van vrijdag analyseren en er 100% klaar voor zijn. »

Anthony Sadin, eerste doelman van het team

“We speelden slecht in de eerste helft en in de rust werden we ons bewust van onze fouten. In de tweede helft maakten we die fouten goed door snel te scoren, wat ons hielp de wedstrijd te winnen, ook al was het niet onze beste wedstrijd van het seizoen. »

Gepost op 27-02-2021 om 15:08
door RWDM

Partners

LadbrokesCarrosserie VannerumNissanWoutim Paintworks

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief